Sreda 05.08.2015.
17:40
Tanjug

"Kako sačuvati Srbiju ako u Crnoj Travi živi svega 1.500 ljudi?"

Tanjug
Trpeza za premijera: Aleksandar Vučić posetio Crnu Travu

Vučić je u Crnoj Travi rekao da će u 2016. biti i promena kada je reč o rešavanju demografskih problema.

Kako je objasnio, država do sada uglavnom ništa nije preduzimala kada je reč o depopulaciji stanovništva i podsticanju nataliteta, jer je morala da rešava problem javnih dugova i probleme nastale posle "pljačkaške privatizacije".

- Ali za 2016. najavljujem velike promene i reforme u sistemu školstva, zdravstva i pre svega brigu i rešavanje, odnosno početak rešavanja naših demografksih problema - poručio je Vučić.

On je istakao da se Srbija ne može sačuvati ako u Crnoj Travi živi svega 1.500 ljudi, a svi ostali odlaze u Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac...

Predsednik Vlade je najavio pomoć kada je reč o razvoju tog dela Srbije, poput izgradnje infrastrukture.

Vučić je ponovio da će, kada je reč o putu Predejane-Crna Trava, 2016. biti izgrađeno 15 kilometara od 24 kilometra, a u 2017. preostalih devet kilometara.

- To je realno i to je ozbiljno. Ne mogu da kažem da ćemo uraditi nešto što nećemo. Za dve godine imaćete taj put, lakše ćete izlaziti na auto-put, na Koridor 10. To će u mnogome doprineti razvoju seoske sredine u kojem čak 25 mesta imate s malim brojem stanovnika - zaključio je Vučić.

2024 © - Vesti online