Sreda 05.08.2015.
16:19
Tanjug

"Mi smo šampionska ekipa, znamo kako sa "azurima"

waterpoloworld.com
Na redu Italijani: Srpski "delfini"

- Znamo da nas čekaju sve moguće stvari na koje treba da ostanemo imuni. Ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponašamo do kraja - rekao je Filipović za sajt Vaterpolo saveza Srbije. 

Srbija se poslednji put sastala sa Italijom na šampionatu sveta 2011. u Šangaju, u finalu, kada je poražena posle produžetaka, uz razočarenje suđenjem, da bi još jedan poraz pretrpela u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu. Filipović je naglasio da zna kakvo izdanje pripremaju Italijani. 

- Svakako moramo da iskoristimo što nemaju levorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljiviji u napadu, cekaju igraca više.U tome su dobri. Moramo da budemo besprekorni, da hladnom glavom prvo pobedimo sebe. Ovde ne odlučuje samo kvalitet, već i niz drugih okolnosti. Mi smo uradili korak više u odnosu na Barselonu, bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje - poručio je Filipović. 

Sava Ranđelović je ukazao na opasnost od trojice italijanskih igrača. 

- To su centar Ikardi, pa Đordeti i Filjoli. Pritisak je na njihovoj strani jer im pobeda donosi olimpijsku vizu. Mi smo rastereceni, ali hoćemo da damo sve od sebe i uđemo u finale - rekao je Ranđelović. 

Centri Slobodan Nikić i Duško Pijetlović su sa devet golova najefikasniji igrači Srbije na turniru.     

- Sudije tolerišu grubosti i na to moramo da budemo imuni. Bilo bi dobro da efikasno otvorimo utakmicu i steknemo prednost. Pijetlović i ja ćemo morati da se borimo za dobre pozicije kako bismo omogućili našim odličnim šuterima da dođu od izražaja. Nije mi jasno zbog čega, ali sam zadovoljan što levoruki Galo nije u njihovom timu - rekao je Nikić. 

Miloš Ćuk je u polufinalu očekivao Mađarsku, ali smatra da posao sada nije lakši. 

- Znamo kako će da igraju, oštro, sa provokacijama kako bi nam skrenuli misli sa dogadanja u bazenu. Igramo sve bolje, mirni smo u trenucima kada se utakmica rešava i verujem u pobedu - rekao je Ćuk.

Prvi asistent selektora Dejana Savića, Uroš Stevanović istakao je da u meč treba ući mirno, bez panike. 

- Samo mirno, bez panike, šta god da se događa u bazenu. Ova ekipa ima mentalnu snagu i verujem da može da odigra bez pritiska. Ako budemo igrali našu igru, nema nam ravnih - poručio je Stevanović.     

Polufinale između Srbije i Italije igra se u četvrtak od 21 sat.

2024 © - Vesti online