Sreda 05.08.2015.
15:29
Tanjug

Čović o FK: Bavio sam se košarkom, a zvezdaška javnost neka sudi

Tanjug
Iznenađen: Nebojša Čović

Pojedini mediji spekulisali su prethodnih dana da će aktuelno rukovodstvo napustiti fudbalski klub, a da će kormilo preuzeti Čović, koji se dokazao rezultatima u košarkaškom klubu.

- Iznenađen sam ogromnom medijskom pažnjom koja me na bilo koji način dovodila u bilo kakvu vezu sa dešavanjima u FK Crvena zvezda, od trenutka kada je u petak ceo stadion zatražio ostavku kompletne Uprave. Dakle, i moju, jer sam i ja, deo te uprave. Istina, moj angažman u njoj sveden je na puku epizodu, velikim delom i zbog činjenice da sam ogromnu energiju i vreme trošio na KK Crvena zvezda - izjavio je Čović.

On je dodao da je uspešno završeno kompletno restruktuiranje košarkaškog kluba i da je isti postavljen u skladu sa Evroligaškim standardima.

- Sistem koji je postavljen u KK Crvena zvezda napravljen je i da dugo traje i verujem da će zvezdaška javnost u ovome shvatiti zašto baš nisam imao vremena da se bavim i fudbalskim klubom - poručio je Čović.

Kako je naveo, iza njega je jedna veoma teška i naporna sezona, u svakom pogledu, ali moram da konstatuje i uspešna.

- Cena u ostvarivanju zacrtanih i realizovanih planova u KK nije mala, zbog određenih zdravstvenih problema i velikog umora i ja moram da idem na godišnji odmor.

Prema njegovim rečima, što se tiče FK Crvene zvezda, i dalje je član UO.

- Ja od problema nikada nisam bežao, već se sa njima suočavao, međutim, određivanjem datuma za vanredne izbore status svih nas u upravi stavljen je na proveru zvezdaške javnosti, a u skladu sa statutom FK Crvena zvezda - zaključio je Čović.

Upravni odbor Crvene zvezde pokrenuo je u utorak proceduru za vanredne izbore, koji će biti raspisani 15. septembra.

Prethodni izbori održani su u decembru prošle godine, ali su loši rezultati na početku nove sezone prouzrokovali zahteve navijača za nove izbore, posle samo devet meseci rada nove uprave.

2024 © - Vesti online