Utorak 04.08.2015.
09:07
Tanjug

"'Oluja' je najveće etničko čišćenje sa svim elementima genocida"

A. Čukić
Zašzo blizu pola miliona Srba nije u svojim kućama u Hrvatskoj

Navodeći da je u toj akciji proterano oko 400.000 Srba, lider JS u izjavi dostavljenoj medijima kaže i da su Hrvati tom prilikom, pored mučkih ubistava civila i uništavanja kompletne srpske imovine, avijacijom bombardovali i kolone izbeglica.

- Za genocid se po definiciji mora dokazati namera i realizacija.Tadašnji hrvatski predsednik Franjo Tuđman je na Brionima izdao naređenje da se Srbima moraju naneti takvi udari da nestanu sa tih prostora.To se i desilo, ali najgore od svega je da Hrvatska i 20 godina posle "Oluje" nastavlja sa proterivanjem Srba, kroz montirane tajne optužnice za ratne zločine, uništavanjem srpske imovine, ćirilice i nasilnom asimilacijom - naveo je Marković.

On je Zagreb, ali i Brisel i Vašington, upitao gde je blizu pola miliona Srba iz Hrvatske i zašto nisu u svojim kućama i na svojim radnim mestima.

Smatra da međunarodna zajednica mora upozoriti Hrvatsku da "prestane sa politikom - trećinu Srba pobiti, trećinu proterati, a trećinu asimilirati".

Marković zaključuje da su Srbi u Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji i u Bosni i Hercegovini danas najugroženiji narod u Evropi.

2024 © - Vesti online