Ponedeljak 03.08.2015.
02:51
B. B. - Vesti

Albanci otimaju tržište kokaina

Reuters
Albansk mafija sve više prodaje kokain

Međutim, sada dolazi do promena na narko-tržištu, što se potvrdilo u kantonu Ženeva gde je policija ustanovila da su i Albanci počeli da se bave prodajom kokaina!

Portparol policije kantona Ženeva Žan-Filip Brand rekao je za medije da su prve promene na narko-tržištu uočene još 2013. godine i da bi te promene mogle da dovedu i do rata između narko-bandi u Švajcarskoj. Tada je policija u akciji protiv albanske mafije u pograničnoj oblasti sa Francuskom, u gradiću Turgau, zaplenila 17 kilograma heroina i kilogram kokaina.

Malo kasnije uhapšen je i švajcarski državljanin albanskog porekla koji je uz heroin kod sebe imao i veću količinu kokaina. Sličan plen imala je i policija u Bernu, a tamošnji stručnjaci su ustanovili da Albanci sve više prelaze na trgovinu kokainom, izjavio je portparol tamošnje policije Andreas Hofman.

Henspeter Krizi iz policije kantona Sen Galen takođe je potvrdio da su Albanci i dalje čvrsto u trgovini heroinom, ali i da se pojavljuju na tržištu kokaina.

Policija smatra da albanska mafija želi da proširi delatnost, jer je heroin sve manje tražen, dok je s druge strane sve više konzumenata kokaina i marihuane. Osim toga, cena heroina pala je na 20 franaka za gram, a ista količina kokaina je gotovo pet puta skuplja!

- Ulična prodaja droge je i dalje čvrsto u rukama Afrikanaca, dok Albanci svoje mušterije traže u krugovima platežno sposobnijih - kazao je Žan-Filip Brand.

2024 © - Vesti online