Petak 07.05.2010.
11:49

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Vladika Artemije stigao u Gračanicu

Ljudi bliski Artemiju kažu da je on došao da se pripremi za selidbu jer bi do kraja naredne nedelje trebalo da bude precizirano na Sinodu SPC u kojoj srpskoj eparhiji i u kojem manastiru će vladika Artemije (75) ubuduće živeti.


Do sada je, koliko je poznato, jedino vladika Vasilije Vadić ponudio Artemiju da se nastani u jednom od manastira u Eparhiji sremskoj.

Pominje se takođe da bi bivši episkop raško-prizrenski mogao da se preseli u Eparhiju valjevsku, u manastir Ćelije ili u Lelić. Međutim, s tim prvo mora da se saglasi vladika valjevski Milutin Knežević i potom potvrdi Sinod SPC.


Mada se spekuliše da vladika Artemije treba Sinodu da napiše molbu gde bi ubuduće želeo da živi, monasi koji ga dobro poznaju smatraju, kako su rekli, da on to neće samoinicijativno tražiti kao što nije želeo ni da zatraži od "crkvene skupštine" da bude penzionisan.


Podsećanja radi, Sveti arhijerejski sabor SPC je većinom glasova trajno razrešio vladiku Artemija sa dužnosti episkopa raško-prizrenskog i naložio mu da ne može ubuduće da ostane na Kosovu i Metohiji, kao i na teritoriji Raške oblasti koju pokriva ova eparhija.

2024 © - Vesti online