Ponedeljak 03.08.2015.
06:30
Vestionline

Ovo je najprodavaniji mali automobil u Evropi

ford.com
Ford ima razloga za slavlje

Prema izveštaju JATO Dynamics, vodeće svetske kompanije za prikupljanje podataka i istraživanje tržišta u automobilskoj industriji, u prvoj polovini 2015.

"Fiesta" je na tržištu 30 evropskih zemalja prodata u 173.999 primeraka, što je čini najprodavanijim malim automobilom i drugim po broju prodatih primeraka (iza Golfa) među svim modelima i klasama na Starom kontinentu.

U odnosu na period januar – jun 2014, rast prodaje u prvih šest meseci tekuće godine iznosi 3,6 odsto.

Samo u junu mesecu, za Fiestu se opredelilo 33.646 kupaca, što je za 22,3 odsto više u odnosu na jun 2014. godine.

U Fordu smatraju da je na rast popularnosti "fieste" uticalo unapređenje game benzinskih EcoBoost i TDCi dizel agregata, kao i uvođenje palete novih boja, stilskih dodataka te obogaćen spisak opcionala.

Ford "fiesta" u Srbiji trenutno se prodaje po akcijskoj ceni od 9.490 evra. Ovaj automobil moguće je kupiti i uz beskamatno finansiranje na pet godina i mesečnu ratu od 99 evra.

Reč je o modelu sa 5 vrata, benzinskim agregatom od 1.25 l (82 KS) i Ambiente paketom opreme sa dodatnim klima-uređajem i trećim naslonom za glavu pozadi.

Paket opreme Ambiente između ostalog sadrži ABS, vazdušni jastuk za vozača i suvozača, volan podesiv po visini i dubini, elektropodizače prednjih stakala, rezervni točak standardnih dimenzija, elektropodesive grejane retrovizore, radio/CD/MP3 uređaj sa 6 zvučnika i USB priključkom, audio komande na volanu...

2024 © - Vesti online