Petak 07.05.2010.
08:57
Srna

Krijumčarili "tečni" kokain iz Perua

Policija je osumnjičene pratila godinu dana i pre dva dana uhapsila je M. Đ. i S. Č. iz Podgorice i H. S. iz Plava, a traga za još troje osumnjičenih članova kriminalne grupe iz Srbije i sa Kosova.

Pretresom kuće osumnjičenog M. Đ. iz Podgorice pronađena je veća količina garderobe iz Južne Amerike natopljena kokainom koji su osumnjičeni neposredno pre hapšenja pokušali da izdvoje iz garderobe, saopštila je crnogorska Uprava policije.

U bjekstvu su A. M. i B. V. iz Beograda i M. R. iz Kosovske Mitrovice i protiv njih će biti podnesena krivična prijava. Policija je saopštila da ima dokaze da su osumnjičeni u dužem periodu više puta pokušali da avionom krijumčare kokain.

U saopštenju se navodi da je grupa krajem prošle godine angažovala osumnjičenog državljanina Srbije A. M. da prenese kokain iz Perua u Crnu Goru i da je ta osoba uhapšena na rimskom aerodromu sa četiri kilograma kokaina.

Crnogorska policija je podsetila da je krajem prošle godine u Podgorici uhapsila P. S. sa Cetinja, osumnjičenog da je povezan sa tom grupom švercera kokaina. On je progutao 135 ampula kokaina u kojima je bilo ukupno kilogram droge.

2024 © - Vesti online