Subota 01.08.2015.
19:20
mondo.rs

Sačmarom oborio dron: Ti ćeš mene da špijuniraš!

screenshot
Dron s kamerom je nadletao njegovo imanje, pa je ispalio tri patrone iz sačmare i oborio ga

- Bio je tamo, samo je lebdeo. Ja ga nikad ne bih upucao da je leteo. Kad se spustio sa video kamerom tačno iznad zadnjeg tema, rekoh "e, to neće moći" -  priča Vilijam Meridet.


Meridet tvrdi da je bespilotnu letelicu prvo video kako lebdi iznad komšijine kuće, što je komšija i potvrdio, i da nije nameravao da posegne za oružjem sve dok dron nije ušao na njegovo imanje.

Dron ga je dodatno iznervirao jer je zastao i počeo da lebdi u mestu dok se njegova ćerka od 16 godina sunčala pored bazena. Tada je Vilijam uzeo sačmaru i ispalio tri hica u dron vredan 1.800 dolara.

Ubrzo je stigao uspaničeni pilot letelice sa tri pratelja.

- Ako pređete prag i uđete na moje imanje, imaćemo još jednu pucnjavu - preneo je Meridet svoje namere iznenadnim gostima.

Policija ga je optužila za ugrožavanje života i imovine, ali je Meridet (47) uveren da će optužbe biti umanjene ili odbačene kada stignu do suda.

- Samo hoću da se pilot drona obavesti o svojoj igrački i nauči da poštuje prava drugih. Sve je to zgodno i mislim da je kul što imaju kameru, ali idi u park ili negde. On nije odgovoran vlasnik drona - rekao je Meridet.

2024 © - Vesti online