Četvrtak 30.07.2015.
18:49
mozzartspot.com

Frankfurt dao 2.000.000 evra za Gaćinovića, Voši ni cent

Tanjug
Supertalenat: Mijat Gaćinović

Nemci pišu da je transfer vredan 2.000.000 evra i da će zlatni srpski "orlić" potisati ugovor na četiri godine. Pomenuti novac pripada švajcarskom investicionom fondu, koji je zimus otkupio od Novosađana pravo na ugovor Mijata Gaćinovića (i Srđana Babića za ukupno 850.000 evra), a s obzirom da su dve strane našle zajednički jezik izvesno je da više nema prepreka da se ovaj transfer ozvaniči.

Gaćinović stiže na "Komercbank arenu" kao izrazita želja Armina Veha. Trener Ajntrahta je između redova najavio realizaciju ovog posla rečima kako će na poziciju levog krila stići "mlad fudbaler, koga vredi čekati". Mijat ima 20 godina a u Frankfurtu će zameniti Lukasa Pijazona, koji se posle jedogodišnje pozajmice vratio u Čelsi. Koliko u Nemačkoj cene doskorašnjeg kapitena Vojvodine može se zaključiti po tome da ga najavljuju kao igrača od čijih bi asistencija kapiten tim Aleksandar Majer trebalo da "živi". I da reprizira prošlogodišnji učinak od 19 golova, kad je bio prvi strelac Bundes lige.

Mijat Gaćinović je tako dopunio listu igrača iz omladinske reprezentacije Srbije koji su posle zvezdanih trenutaka na Mundijalitu pronašli inostrani angažman. Njegov doskorašnji klupski golega iz Vojvodine Srđan Babić potpisao je za Sosijedad, Nemanja Antonov iz OFK Beograda prešao u Garashopers, Milan Gajić se sa Stare Karaburme preselio u Bordo, uz napomenu da se iz istog kluba Saša Zdjelar vratio sa pozajmice u Olimpijakos.

2024 © - Vesti online