Četvrtak 30.07.2015.
15:37
Blic

Pucnjava u hotelu u Bodrumu, ubijena najmanje jedna osoba

Reuters/Stringer/Turkey
Pucnjava se desila u hotelu koji se nalazi 25 kilometra od centra grada

Policija je u potrazi za napadačem, koji je automobilom pobegao sa lica mesta. Još uvek nema informacija o tome da li se radi o terorističkom napadu.

Kako je saopšteno iz Generalnog konzulata Srbije u Istanbulu, u napadu nema povređenih srpskih ni drugih stranih državljana.

Prema informacijama koje poseduje Konzulat, reč je o obračunu lokalnog karaktera u mestu Palamud Buku kod Duča u bodrumskoj oblasti u kome je ranjeno troje, a preminuo jedan turski državljanin.

Kako kažu u Konzulatu, ne radi se o napadu na turiste ni o terorističkom aktu, već su na vlasnika manjeg pansiona, prema pisanju turskih medija, pucali maskirani napadači, verovatno zbog dugova.

Vlasnik hotela, Mustafa Gokan sedeo je u bašti sa svojom porodicom kada se pojavio maskirani napadač koji je otvorio vatru. Prema nezvaničnim informacijama, u napadu je ubijen sin vlasnika. Policija traga za napadačem.

U Turskoj je porasla napetost od prošlonedeljnog samoubilačkog napada u gradu Suruč, blizu granice sa Sirijom, u kojem su ubijene 32 osobe. Odgovornost za taj napad preuzela je Islamska država.

2024 © - Vesti online