Četvrtak 30.07.2015.
14:58 >> 17:12h
Tanjug

Taksista automobilom udario komunalnog policajca

auto.co.me
Policajac bio u redovnoj kontroli

Načelnica komunalne inspekcije Ane Sokolović rekla je da je Đokić trenutno u bolnici, kao i da će u toku dana biti pušten kući, a da će protiv lica koje je ga je udarilo automobilom biti podneta krivična prijava.

Ona je navela da su komunalni policajci od početka godine, u kontroli taksi prevoza, deset puta napadnuti, kao i da u proteklih dana od kada je pojačana kontrola taksi prevoza, svakodnevno doživljavaju neprijatnosti.

Đokićev kolega Zoran Marjanović ispričao je da su njih dvojica jutros oko osam sati na autobuskom stajalištu "Ured" u centru grada, zatekli lice koje je na autobuskom stajalištu zaustavilo automobil kako bi primilo putnike.

- Automobil je imao oznaku taksi prevoza, a kako u Kragujevcu-nije dozvoljen auto-taksi linijski prevoz, zatražio sam lična dokumenta od lica koje je upravljalo vozilom, dok je kolega Đokić za to vreme fotografisao automobil - rekao je Marjanović.

On je dodao da se lice koje je upravljalo tim vozilom pomerilo odatle, krenuo automobilom napred 10 metara, da bi se zaustavio na skretanju u blizini autobuskog stajališta, gde se raspravljalo sa komunalnim policajcima, a potom i automobilom krenuo na Đokića.

Taksista priveden

Kragujevačka policija saopštila je da je privela taksi vozača koji se sumnjiči da je automobilom marke "Fiat" udario komunalnog policajca Borisa Đokića i naneo mu laku telesnu povredu. Kako je navedeno u saopštenju, protiv taksi vozača starog 48 godina, policija će Osnovnom javnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Đokić je izgubio ravnotžu i pridržavao se za retrovizor kako ne bi pao - rekao je Marjanović i dodao da su potom pozvali policiju, koja je došla na uviđaj.

2021 © - Vesti online