Sreda 29.07.2015.
11:12
Tanjug, Vestionline

Vučić: Biću loš momak. Veći sam MMF od MMF-a

Tanjug
"Povećanje plata za oko 360.000 hiljada zaposlenih u prosveti, zdravstvenim radnicima, vojnicima i policajcima, i socijalnim radnicima": Obećanje, ludom radovanje?

Vučić je na pres konferenciji rekao da će povećanje plata obuhvatiti oko 360.000 hiljada zaposlenih u prosveti, zdravstvenim radnicima, vojnicima i policajcima i socijalnim radnicima.

Povećanje plata uslediće i za onih 19,4 odsto onih čija primanja nisu ni bila smanjivana merama Vlade, kao i za sve penzionere, uključujući i one čije penzije nisu smanjivane.

Prema njegovim rečima, Vlada je, na osnovu teških reformi koje je pokrenula pre godinu dana, došla u situaciju da u avgustu krene u zvanične razgovore o povećanju penzija i dela plata u javnom sektoru, koje neće biti samo simbolično. 

Plate i penzije će biti povećane pre kraja godine.

Vučić je istakao da je ideja Vlade da povećanje ne bude onoliko koliko fiskalni prostor dozvoljava, jer želi da osigura javne finansije, a, kako je dodao, neće biti ni onoliko koliko nas MMF ograničava.

- Mi ćemo od toga tražiti manje povećanje, jer hoćemo da obezbedimo siguran napredak u budućnosti. Ne želimo političke poene, i o izborima ne razmišljamo niti će ih biti niti su potrebni - poručio je s tim u vezi Vučić i podvukao da rezultati našeg rada, marljivosti, posvećenosti i odgovornosti, daju prve efekte.

Neće da preteruje s povećanjem

Vučić je istakao da povećanje plata i penzija neće biti simbolično, kako to sada neki tvrde, a koji su ranije negirali da će uopšte biti povećanja.

- Neće biti tako simbolično, ali svakako manje od onoga što bi MMF dozvolio, jer preuzimam ulogu "lošeg momka". Ja sam veći MMF od MMF-a - naglasio je premijer.

On je rekao da želi da imamo sigurnost javnih finansija, sigurnost za buduće ulaganje investitora u našu zemlju, kao i da je uveren da građani razumeju ono što je Vlada radila.

Vučić je kazao da je počastvovan pohvalama dobijenim iz Nemačke i severnih protestantskih zemalja za reforme koje je preduzela Srbija, a koje pokazuju rezultate.

2024 © - Vesti online