Utorak 28.07.2015.
14:21
Tanjug

Svetska banka podržava Beograd

Tanjug
Biće bolje, biće bolje: Siniša Mali

Kako je saopštila Gradska uprava, Mali se sastao sa izvršnim direktorom Svetske banke i predstavnikom Srbije u Bordu direktora banke Jorgom Fridenom, a na sastanku je bilo reči o merama koje Beograd preduzima u oblasti privatizacija, grinfild investicija i projekata javno-privatnog partnerstva.

Bilo je reči i o saradnji Beograda sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), koja je članica Grupe Svetske banke, na projektu javno-privatnog partnerstva za pružanje usluga tretmana i odlaganja otpada na deponiji Vinča, kao i mogućnosti za dalju saradnju na drugim projektima javno-privatnog partnerstva po istom modelu.

Prema rečima gradonačelnika, na sastanku je ocenjeno da je Beograd lider u Srbiji i regionu u projektima javno-privatnog partnerstva i da takva pozicija u budućnosti može samo da se učvrsti.

- U tom smislu, imamo punu podršku Svetske banke - podvukao je Mali koji je delegaciju Svetske banke pozvao na "Belgrade Investment Days", zakazane od 21. do 23. septembra.

U sredu ugovor sa Meitom

U sredu bi trebalo da bude potpisan ugovor sa kompanijom Meita, koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju, a koja će zaposliti 1.400 ljudi u Obrenovcu i investirati 60 miliona evra.

Mali je rekao i da je formiranje Slobodne zone u Bariču, gde će Meita raditi, veliki korak napred, s obzirom da Beograd ima problem, koji su neke druge lokalne samouprave rešile, a tiče se lokacija koje se mogu ponuditi kada postoji investitor koji želi da dođe da otvori skladište ili fabriku.

2024 © - Vesti online