Utorak 28.07.2015.
13:47
Srna

Moskva: Spremni smo da prihvatimo Mladića

Reuters
Ratko Mladić

U saopštenju se navodi da ruski lekari spremaju medicinski izveštaj o zdravstvenom stanju generala Mladića, koji se nalazi u zatvoru u Hagu.

- Ako bude bilo potrebno, ruska strana je spremna da predloži generalu Mladiću lečenje u Rusiji uz garanciju ruske Vlade - navodi se u saopštenju ovog komiteta na čijem je čelu poslanik Državne dume Pavel Dorohin.

U saopštenju se podseća da su ruski doktori iz Naučnog centra za kardio-vaskularnu hirurgiju "Bakulev" 21. jula posetili Hag, gde su pregledali generala Mladića i proučili dokumente i rezultate analiza koje su im predali sudski lekari, prenosi "Sputnjik".

Generalov sin Darko Mladić rekao je juče Srni da je Sekretarijat Haškog tribunala dao ruskim doktorima, koji su pregledali generala, nepotpunu lekarsku dokumentaciju i tako ih onemogućio da kompletiraju izveštaj.

On je rekao da je odbrana od ruskih lekara dobila spisak nedostajuće dokumentacije i najavio da će podnesak, u kome se od Sekretarijata Haškog tribunala hitno traži da se kompletira ta dokumentacija, biti predat u utorak.

Prema njegovim rečima, svi zdravstveni problemi i simptomi bolesti, koje je general Mladić imao u trenutku kada je uhapšen, nisu prestali i on i dalje ima problema sa vrlo visokim krvnim pritiskom, desna strana mu je oduzeta, brzo se zamara, uz niz drugih problema.

2024 © - Vesti online