Utorak 28.07.2015.
12:18
Tanjug

Ivanović zamenik kapitena: Ponos!

Reuters
Ponosan: Branislav Ivanović

Menadžer Žoze Murinjo je nakon odlazaka Petra Čeha u Arsenal i Didijea Drogbe u Montreal odlučio da ulogu kapitena, kada Teri nije na terenu, poveri srpskom defanzivcu.

- Veoma sam srećan i ponosan što ću biti zamenik kapitena. To je nešto novo za mene u Čelsiju, dobio sam veću odgovornost, ali nije stvar sa kojom nisam imao iskustva. Nova uloga ne menja puno, pošto je Teri pravi kapiten i lider ekipe - rekao je Ivanović za klupski sajt.

Bivši fudbaler OFK Beograda i moskovske Lokomotive sa trakom na ruci predvodi i reprezentaciju Srbije, što će mu, kako je naveo, puno pomoći.

- Navikao sam na tu ulogu. Svakome je čast da predvodi selekciju svoje zemlje. Zadovoljan sam svojim partijama iz prošle sezone, koja je bila možda i najbolja u karijeri - zaključio je Ivanović, koji se našao u idealnom timu Premijer lige prošle sezone.

Ivanović je za sedam i po godina u londonskom klubu odigrao 315 utakmica i postigao 31 gol.

Sa "plavcima" je osvojio dve titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, tri FA kupa, Liga kup, a 2013. godine je u finalu Lige Evrope protiv Benfike (2:1) golom u 90. minutu doneo Čelsiju trofej.

2024 © - Vesti online