Nedelja 26.07.2015.
12:28
Tanjug

Dodik: Podrška Moskve referendumu je logična

Fonet/A. L.
Dodik: Stav Moskve se mora poštovati

On je rekao da je to logično je je Rusija od početka imala uvid u ono što se dešava nametnutim odlukama visokog predstavnika.

Dodik je za RTRS ponovio da Rusija nikada nije podržala takvo, kako je rekao, pravno nasilje međunarodne zajednice.

Rusija je, kaže, jedina ostala dosledna u primeni i poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma čijem potpisvanju je svedočila.

Izrazivši zahvalnost Rusiji na podršci, predsednik Srbije je podsetio da je referendum neminovan ako ne budu ispunjeni zahtevi RS.

- Podrška zvanične Moskve, koja je otvoreno stala na stranu Srpske, veoma je značajna i dolazi u pravom trenutku, jer je Republika Srpska neopravdano izložena napadima međunarodne zajednice zbog demokratske oduke o referendum - naveo je Dodik.

On je dodao da nije u pitanju "uzimanje oružja" već odluka o korišćenju demokratskog prava izjašnjavanja građana na referendumu.

- Stav Moskve se mora poštovati! Ohrabruju nas ovakvi stavovi Rusije, koja je uvek otvoreno branila poziciju Srpske i, istovremeno, vodila objektivnu i principijelnu politiku prema BiH - istakao je Dodik I dodao:

- Znači mnogo, jer govori o tome da su oni koji su garantovali Dejtonski sporazum, bili svedoci, apsolutno i najbolje znaju na koji način je napravljen taj sporazum. Padaju svi oni koji tvrde da se krši Dejton, jer Rusija je sve vreme jedino principijelno ostala dosledna poštovanju Dejtona.

2024 © - Vesti online