Subota 25.07.2015.
09:49
Tanjug

Pentagon: Naoružani građani da ne čuvaju vojsku, možemo sami

Reuters
Vojska može i sam da se brani

Nakon napada naoružanog ekstremiste 16. jula u dva vojna centra u Čatanugi, u saveznoj državi Tenesi, u kojima je poginulo pet američkih vojnika, zabrinuti Amerikanci su počeli da dolaze ispred vojnih regrutnih centara naoružani vatrenim oružjem kako bi držali stražu, prenela je agencija AFP.

Portparol Pentagona Piter Kuk je izjavio da Ministarstvo odbrane ceni "izliv podrške", ali je upozorio da bi naoružani dobrovoljci mogli da učine više štete nego koristi.

- Tražimo od pojedinaca da ne čuvaju regrutne centre pošto bi to moglo negativno da utiče na naš rad, a potencijalno bi moglo da izazove i nenamerne bezbednosne rizike - rekao je Kuk.

Prema pisanju lokalnog lista "Kolambus dispeč", u Ohaju je u četvrtak ispred centra za regrutovanje vojnika jedan naoružani civil slučajno ispalio metak iz svoje puške.

Posle prošlonedeljnog napada u Čatanugi, u SAD je ponovo pokrenuta debata o tome zašto vojnici na američkom tlu ne nose oružje. Posle pomenutog napada u Čatanugi su napadača, 24-godišnjeg Mohameda Jusufa Abdulaziza, ubili policajci, a ne vojnici.

2024 © - Vesti online