Subota 25.07.2015.
05:39
A. Vučićević - Vesti

Pripravniku otkaz zbog kritike sudije

landofblogging.wordpress.com
Radovan Nenadić smatra Vasićev čin nemoralnim

Nakon što su fotografije s uručenja tog neobičnog poklona princu osvanule u medijima, Nenadić je postupak sudije Vasića osudio je na svom Fejsbuk profilu. Odmah potom u Višem sudu, gde je volontirao, uručen mu je otkaz.

Nenadić Vasićev čin smatra sramnim zbog činjenice da zaposleni u sudu, bez odobrenja predsednika suda, ne mogu ni na koji način da istupaju u ime ove ustanove, niti da se slikaju sa strankama ili drugim učesnicima u postupku.

- Uloga sudije ne sme da bude samopromocija, niti on sme da bude pristrasan, već isključivo nezavisan u donošenju odluka zasnovanih na poštovanju Ustava i zakona - napisao je Nenadić.

Dan nakon ovog teksta na Fejsbuku, predsednik suda Aleksandar Stepanović naložio je obezbeđenju da zabrani ulazak Nenadiću u ovu ustanovu, što je sudijski pripravnik takođe objavio na mreži. On je odbio da potpiše otkaz bez prethodnog obrazloženja, ali mu je rečeno da će rešenje biti okačeno na oglasnoj tabli, čime će se smatrati da ga je primio.

Sud se još uvek nije oglasio o ovom slučaju, koji je odmah zapao za oko medijima. Motive svog reagovanja na potez sudije Vasića Radovan Nenadić obećao je da će objasniti i čitaocima "Vesti".

2024 © - Vesti online