Petak 24.07.2015.
08:12
Tanjug

SAD: Pucnjava u bioskopu, troje mrtvih i sedam ranjenih

Reuters
Ubio dvoje pa sebe

Policija je na konferenciji za štampu saopštila da su identifikovana kola osumljičenog za pucnjavu u bioskopu i slonila prisutne sa tog područja pošto su u tom automobilu videli predmet za koji se sumnja da je bomba, prenose agencije.

Pukovnik državne policije Luizijane Majk Edmondson kaže da bi prisutni evakuisani jer bi verovatno mogli da čuju zvuk prskanja stakla i eksploziju prtljažnika.

Policija je navela da je identifikovala napadača kao 58-godišnjeg belca, ali nije objavila njegovo ime.

Reuters

Svedoci su naveli da je on slučajno otvorio vatru na operatere koji su krenuli da prikazuju film u bioskobu "Grand 16" u Lafajetu. Navodno je u bioskopu bilo oko 100 ljudi, kada je napadač otvorio vatru iz pištolja.

Guverner Luizijane Bobi Džindal susreo se sa nekim od žrtava u lokalnoj bolnici i pohvalio njihovu hrabrist. Jedan nastavnik zaštitio je svojim telom prijateljicu. Ona je ranjena u nogu, ali je bila dovoljno prisebna da pritisne požarni alarm, kako bi druge upozorila na opasnost.

Reuters

Četiri policajca ušla su u bioskop kako bi uhvatila napadača. Oni su čuli tri pucnja i kada su ušli, zaključuli su da je izvršio samoubistvo.

Neki od sedam povređenih u bolnici su u teškom stanju, dok drugi imaju povrede koje nisu opsane po život.

Televizijski snimak CNN pokazuje težak prizor u bioskopu, koji je okružen desetinama kola kitne pomoći i policije.

2024 © - Vesti online