Četvrtak 23.07.2015.
19:04
mondo.rs

Vujošević: Neko traje brzo, a neko dugo

Fonet/A.K.
Trofejni strateg: Duško Vujošević

Ovog leta je zbog besparice klub iz Humske odustao i od Evrokupa. Trenutno nije aktuelni osvajač nijednog takmičenja, a u klubu, i još više oko njega, među navijačima, vlada atmosfera neizvesnosti, pa i straha od onoga što donosi sutrašnjica.

Predsednik crno-belih Predrag Danilović najavio je da će se Duško Vujošević nadalje baviti isključivo sportskim pitanjima i da će svako odgovarati za učinak u svom delokrugu. Međutim, Vujošević je 17 dana kasnije poručio da mu je istekao ugovor sa Partizanom, da mu nije ponuđen novi i da ne zna ni budžet, ni ambicije kluba za sledeću sezonu.

Bilo je to dovoljno da alarmira ionako frustrirane navijače, koji su na društvenim mrežama pokrenuli akciju "Za Duleta", stavljajući do znanja da žele njegov ostanak.

Indicije da ni Vujošević, ipak, ne sedi skrštenih ruku, ovih dana su počele da stižu iz Crne Gore, koja je tradicionalno julsko uporište trofejnog trenera. Prvo je kao potencijalno pojačanje crno-belih pomenut dojučerašnji "plej" Budućnosti Nikola Ivanović, pa onda bek-krilo Sead Šehović, prošle sezone član MZT Skoplja.

- Činjenica je da je moj ugovor sa Partizanom istekao, ali ugovor nikad nije bio uslov za početak rada. Najbitnije je da klub obezbedi koliko-toliko pristojan budžet. Partizan je ozbiljna institucija, da bi se sa njim igralo na osnovu nečijih simpatija ili antipatija. Ako rušite Partizan, to je bezmalo kao da rušite državu - rekao je Vujošević.

- Ne bih da se stvara utisak da je stanje u klubu teško zbog mene. Uostalom, neko traje brzo, a neko dugo... I gradi svoje gradove - poslao je zagonetnu poruku.

Dakle, Duško Vujošević želi da ostane u Partizanu. Ali, definitivni odgovori na pitanja da li Partizan i dalje želi njega i šta (ko) će činiti Partizan u narednom periodu, tek treba da uslede.

2024 © - Vesti online