Petak 24.07.2015.
03:30
informer.rs

Magični melem koji leči mnoge bolesti

lilithsapothecary.wordpress.com
Gotov melem prespite u teglu, a tako ga čuvajte najviše deset meseci u frižideru

Ovaj melem leči: bronhitis, otitis, anginu, otekline, modrice, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upalu jajnika, trofičke čireve, ženske bolesti. Uspešno se koristi za opekotine.

Za pripremu melema potrebno vam je:

- 1 jaje (kuvano, jer treba vam samo žumance)

- 400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje)

- 60 g pčelinjeg voska

U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, polovinu žumanceta ubacite u ulje s voskom. Ono će početi da se peni, pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.

Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru, dodajte ostatak žumanceta i nastavite da zagrevate uz neprestano mešanje. Smesa mora promeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20ak minuta da odstoji. Procedite kroz gazu, a mrvice žumanceta bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u teglu, a u frižideru može stajati do deset meseci.

Kada melem koristite za upalu sinusa, najpre ga otopite,  pa onda kapajte u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan pre svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite je na bolno mesto. Njome možete ojačati nokte, i lečiti hemoroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.


 


 


 


 

2024 © - Vesti online