Četvrtak 23.07.2015.
13:33
Tanjug

Varufakis: Glasao sam "za" samo zarad jedinstva Sirize

Reuters
Bivši ministar finansija: Suštinski se ne slažem sa našim akcijama

- Moj cilj je, uprkos suštinskom neslaganju sa našim akcijama posle memoranduma, održavanje jedinstva Sirize i podrška (premijeru) Aleksisu Ciprasu i (ministru finansija) Euklidu Cakalotosu - istakao je Varufakis u intervjuu objavljenom na sajtu "Pres prodžekt".

On je, međutim, izrazio uverenje da njegov glas neće pomoći vladi u ostvarivanju zajedničkih interesa, a to je zato što je, kako naglašava, sporazum koji je postignut na samitu evrozone, i koji podrazumeva dva paketa mera, predodređen da propadne, prenosi grčka agencija ANA.

Varufakis objašnjava da je glasao za drugi paket reformi da bi pomogao svojoj partiji da dobije na vremenu kako bi mogla da isplanira kako će se dalje suprotstavljati autoritarizmu i uzrokovanom produbljivanju krize.

Bivši ministar finansija je prošle nedelje glasao protiv prvog seta oštrih mera koje su uključile značajno povećanje poreza na prodaju i stupile na snagu u ponedeljak, ali je jutros, posle žustre višečasovne rasprave i Ciprasovog vatrenog govora u parlamentu, glasao za nove reforme.

2024 © - Vesti online