Četvrtak 23.07.2015.
10:16 >> 13:43h
Vestionline, index.hr

Hrvatska se trese! UEFA izbacuje "kockaste"?

Reuters
Sramota na "Poljudu" konačno dobija epilog

Dok hrvatske vlasti još traže počinioce sa "Poljuda", koje je snimila kamera prilikom ulaska na stadion, potpredsednik HNS-a Damir Vrbanović i sam HNS zaradili su prijave kao odgovorni za organizaciju i rasplet se još čeka. Očekuje se da će kazna biti objavljena danas (četvrtak) u poslepodnevnim satima, piše portal index.hr.

U međuvremenu je Vrbanović uhapšen zbog navodnih malverzacija u Dinamu sa braćom Mamić. Ta trojka, uključujući i predsednika Davora Šukera, za navijače i deo javnosti glavni su krivci za aktualno stanje u hrvatskom fudbalu, a svojim potezima poslednje tri godine doprineli su povećanju antagonizma između navijača i HNS-a, Dinama i Hajduka, kao i "severa" i "juga". Kao nikada do sada, zbog svega pati i reprezentacija.

Iako prvi čovek HNS-a Davor Šuker tvrdi da Hrvatskoj preti izbacivanje s EP, malo je verovatno da će se UEFA odlučiti na tako drastičnu kaznu koja bi povukla brojne posledice, od sponzorskih do televizijskih ugovora.

KOJE SU MOGUĆE KAZNE?
- Oduzimanje šest bodova (Hrvatska bi imala osam bodova i delila bi treće mesto s Bugarskom)
- Oduzimanje tri boda (Hrvatska prepušta vrh grupe, imala bi 11 bodova, jedan više od trećeplasirane Norveške)
- Oduzimanje šest bodova uslovno (Hrvatska bi ostala bez bodova ako se do kraja kvalifikacija ponovi neki sličan incident)
- Žestoka novčana kazna (jedna u moru novčanih kazni za HNS)
- Još utakmica bez gledalaca (Hrvatska će Bugarsku već dočekati na praznom Poljudu...)
- Izbacivanje iz kvalifikacija (najveća moguća kazna)
2024 © - Vesti online