Četvrtak 23.07.2015.
03:53
Đ. Janković - Vesti

Kritično u selima Gornjeg Jadra: Pocrkaće i narod i stoka

Đ. Janković
Ne pomažu ni cisterne: Selo Draginac

- Svake godine je ovako. Oni po Loznici pune bazene, zalivaju bašte, a narod ovde nema ni kap vode - kaže meštanin Jarebica Ratko Bošković.

Njegov komšija Svetlan Radivojević kod kuće otkupljuje mleko za Šabačku mlekaru.

Tropski dani bez vode: Svetlan Radivojević

- Meni dnevno samo za pranje posuda u mlekari treba najmanje 300 litara vode, a za domaćinstvo, kupanje i stoku još 700 litara. Kad dođe cisterna iz Loznice punimo burad, a imam deset komada - kaže on.

U seoskoj prodavnici začas se proda sve što se može popiti. Prodavac Brano Lazić kaže da dnevno ode dosta šestolitarskih balona.

- Sačuvaj Bože - kaže ljutito, uz sočnu psovku jedna meštanka koja pazari dva balona vode.

Prema rečima Milenka Đurića, predsednika MZ Draginac, ovo selo danima nema vode.

- Ovaj problem traje 15 godina. Doskora je vode bilo noću, a sada nema ni kapi. Stiže cisterna iz Loznice, ali šta je to na ovoliki narod, bez vode su i okolna sela. Ovde ima 300 zaposlenih ljudi, a ni oni, ni meštani koji rade u njivi ili oko stoke, ne mogu da se okupaju. Žedna je i stoka. Svakog dana zovem gradsku vlast da nešto učini, ali ništa - kaže Đurić.

Cisterne gradsku vodu dovoze u Draginac, Jarebice, Veliko Selo Slatinu, Šurice i još nekoliko sela, dok duže od godinu dana cistrena redovno ide za Zajaču i Korenitu gde je seoski vodovod neispravan.

2024 © - Vesti online