Sreda 22.07.2015.
17:48
Tanjug

Đukanović: Neću podneti ostavku, nisam odgovoran

Srna
Đukanović: Ne osećam odgovornost

On je dodao da se najmanje oseća odgovornim zbog toga što je to u vezi sa njegovim bratom Acom Đukanovićem.

Đukanović je rekao da je veoma ponosan na svoju porodicu.

On najpre nije hteo u parlamentu da odgovori na poslaničko pitanje nezavisnog poslanika Velizara Kaluđerovića koga je interesovalo kolio je para do sada isplaćeno premijerovom bratu, kao tužiocu u tom sporu, te koliko će iznositi ukupna obaveza države prema Acu Đukanoviću u tom sporu, kao i da li će zbog toga biti nužan rebalans budžeta u ovoj godini.

Kaluđerović je dodatno pitao da li je Đukanović kao predsednik vlade pokrenuo pitanje sopstvvene odgovornosti prema onima koji su odgovorni što je raskidom kupoprodajnog ugovora sa Acom Đukanovićem krivicom države, za državu nastupila šteta od oko 10 miliona evra.

Đukanović je u okviru "premijerskog sata" u parlamentu Kaluđerovića podsetio na ustavnu podelu vlasti, te da kao predsednik izvršne vlasti nema pretenzije da zalazi u sudsku.

- Neću komentarisati ovaj slučaj. U toku je preispitivanje ove odluke. Ako bude štete po državne interese Crne Gore, a nakon odluke Vrhovnog suda, bez obzira da li je izazvana nekompetentnošću, neažurnošću, nečinjenjem ili neodgovornim postupanjem, jasno i precizno ćemo utvrditi odgovornost - rekao je Đukanović.

On je pozvao Kaluđerovića da, ukoliko ima saznanja da su instance državne strukture postupale suprotno propisima Crne Gore, o tome obavesti nadležne orane i obećao da će u tome imati potpunu podršku vlade.

Đukanović je tokom plemike Kaluđeroviću poručio da insuinira korupciju, ali da ne barata činjenicama.

- Nećete me postideti zato što je Aco Đukanović moj brat, jer on ima sva prava kao i ostali građani Crne Gore. Sudske instance sude i njemu kao svima drugima - poručio je Đukanović.

2024 © - Vesti online