Utorak 21.07.2015.
18:59
Tanjug

Dačić: Dogovoreno povlačenje tenkova impuls miru

Tanjug
Belorusija dala veliki doprinos: Ivica Dačić

Dačić je danas u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u prisustvovao sastanku Trilateralne kontakt grupe u Minsku i razgovarao sa koordinatorima radnih grupa koje se, pod njenim okriljem, bave sprovođenjem odredaba Paketa mera za implementaciju sporazuma iz Minska, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

- Moja želja je da podstaknemo i damo dodatni impuls za mirovni proces. Raduje me da smo malopre mogli da čujemo da je usaglašeno i dogovoreno povlačenje tenkova i vrste naoružanja do 100 mm.  To je značajan impuls za uspešan nastavak mirovnog procesa - istakao je u izjavi predsedavajući OEBS-u.    

Cilj posete Minsku bio je, kako je rekao, da u ime Trojke OEBS-a (ministara Nemačke, Švajcarske i Srbije), prenese stavove vezano za mirovni proces u i oko Ukrajine.

- Želim da zahvalim Belorusiji na gostoprimstvu Trilateralnoj kontakt grupi i radnim grupama koje su formirane. Veliki je doprinos Belorusije, zbog činjenice da su mnogi mirovni sporazumi postignuti ovde u Minsku - rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online