Utorak 21.07.2015.
15:41
Tanjug

Interpol je skinuo Janukoviča sa spiska traženih

Reuters
Viktor Janukovič

"Crvena poternica Interpola koja je za predsednikom Janukovičem raspisana 12. januara 2015. godine više nije na snazi. Osim toga, zemlje članice Interpola su blokirale pristup ka Interpolovim podacima vezanim za predsednika Janukoviča", navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu kancelarije.

Tako je interpol odreagovao na odgovarajuće obraćanje advokatske kancelarija Džozef Hejdž Aronson, u ime Janukoviča, koje se zasnivalo na tome da su krivične prijave koje je protiv bivšeg predsednika podneo "novi režim u Ukrajini" bile deo "političkog progona protiv njega".

Formular o međunarodnoj poternici za bivšim predsednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem je nestao iz baze podataka Generalnog sekretarijata Interposla na sajtu ove organizacije.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov je saopštio 12. januara da je specijalna komisija Interpola donela odluku o objavljivanu međunarodne poternice za Janukovičem, njegovim sinom Aleksandrom Janukovič, bivšim premijerom Nokolom Azarovim i drugim bivšim visokim funkcionerima.

2024 © - Vesti online