Utorak 21.07.2015.
14:26
Tanjug

Nikolić: Budućost regiona u stabilnosti i miru

Tanjug
Treba gledati u budućnost i sećati se lepih stvari iz prošlosti: Tomislav Nikolić

Nikolić, kome je Skupština opštine Berane dodelila Povelju počasnog građanina te opštine, rekao je da će vreme pred nama pokazati ko je zaista opredeljen za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

- Srbija je u poslednje tri godine povlačila konkretne poteze, koje su neki pogrešno shvatili kao našu slabost. Mi postupamo odgovorno prema budućnosti regiona i uložili smo mnogo truda da se smanje tenzije na Balkanu. Srbija hoće da narodi Balkana žive normalno, da žive dobro i u miru, ali su joj za to potrebni saveznici - rekao je Nikolić, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Vujanović, koji je prisustvovao svečanoj sednici opštinskog parlamenta povodom Dana Berana, je istakao spremnost Crne Gore da na partnerskim osnovama sarađuje sa svim zemljama u regionu i istakao značaj koji za Crnu Goru imaju dobri odnosi sa Srbijom.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Berane, zahvalivši na ukazanom priznanju, Nikolić je rekao:

- Naše bivše zajedničke države ne treba da nam budu povod za bilo kakva sumnjičenja, prebacivanja odgovornosti ili razdvajanja. Sve ono što je bilo lepo u tim tvorevinama, a bilo je dosta toga, trebalo bi uvek da nam je prvo na pameti i uvek u prvom planu.

2024 © - Vesti online