Četvrtak 06.05.2010.
09:14
Tanjug

Nova knjiga o Keri Bredšo: Povratak u osamdesete

Ovde potpis

Sedam dana posle svetske premijere drugog dela filma "Seks i grad“ beogradski izdavač Laguna objavio je "Kerine dnevnike". Iza celog fenomena stoji Kerina "mama", američka novinarka Kendas Bušnel koja je odabrala da podmladi svoju junakinju i da u "dnevnicima" ispriča njene tinejdžerske godine.

Keri u novom romanu muče sve uobičajene tinejdžerske brige: kojem će od dva mladića pokloniti svoju ljubav, očajnički pokušava da zadrži prijateljice iz razreda na okupu, sprema se da život "konačno otpočne" i sanja o tome da postane slavna književnica.

Bušnel koristi priliku da dočara lik devojke na pragu odrastanja koja poseduje sve osobine iz kojih će nastati Keri kakvu publika zna iz "Seksa i grada". Roman je napisan za tinejdžerke, ali je posvećen i svim onim ženama koje su kroz te lude godine prolazile osamdesetih i podsetiće ih na mladalačke ludorije.

Keri je takva - iako pametna i pronicljiva, često pravi greške i ne ume da proceni kako da se ponaša u nekim situacijama, ali naslućuje da joj je za to potrebno iskustvo koje želi da stekne u velikom gradu. "Kerini dnevnici" najavljuju nastavak koji će opisati jade tek pristigle provincijalke u Njujork. 

2024 © - Vesti online