Sreda 22.07.2015.
05:30
telegraf.rs

Tajna opcija koja će ubrzati vaš telefon

Reuters
Počeo je da vam baguje telefon? Ubrzajte ga sami

Reč je o opciji koja se krije unutar tajnog menija koji je rezervisan za developere, ali njemu vrlo lako mogu pristupiti svi korisnici. Bez brige, ova opcija neće naštetiti vašem telefonu, a u svakom trenutku je možete isključiti. Za njeno podešavanje će vam trebati samo minut ili dva.

Pre svega, neophodno je da uđete u podešavanja (Settings), a zatim skrolujete skroz dole do opcije “o telefonu” (About phone).

U novom prozoru pronađite opciju “broj verzije” (Build number) i nekoliko puta je pritisnite dok se na ekranu ne pojavi poruka da ste postali developer.

Nakon toga vratite se jedan korak u nazad. Videćete da se pojavila nova opcija pod nazivom “opcije za programere” (Developer options). Uđite u nju.

U “opcijama za programere” skrolujte dok ne pronađete funkcije “razmera animacije prozora” (Windows animation scale), “razmera animacije prelaza” (Transition animation scale), “animator razmera trajanja” (Animator duration scale).

Svaka od pomenutih opcija podešena je na “razmeru animacije 1x” (animation scale 1x). Cilj je da uđete u svaku od njih i smanjite taj broj na “5x”.

Nakon toga restarujte svoj telefon i to je sve. Vaš Android smartfon će sigurno brže raditi zahvaljujući ovom triku.

Bitno je napomenuti da, ukoliko niste stručni i ne razumete se previše u Android operativni sistem, unutar opcije namenjene developerima ne menjate ništa sem pomenutog.

2024 © - Vesti online