Utorak 21.07.2015.
10:19
Tanjug

Srbi u glas: Tim!

Tanjug
Šef: Vladimir Đokić

Mladi košarkaši Srbije doputovali su u ponedeljak iz Italije, dan nakon što su u finalu šampionata za igrače do 20 godina pobedili Španiju i završili takmičenje na impresivan način - bez poraza.

- Zahvalio bih predsedniku Košarkaskog saveza Srbije Draganu Đilasu na svemu što je učionio za ovu reprezentaciju, kao i celom Savezu na ukazanom poverenju. Momci su od prvog dana shvatili sve naše zamisli, pokazali kvalitet i potencijal. Pre svega treba istaći veliko srce i jedinstvo kada je bilo najpotrebnije, ovaj uspeh je za Srbiju - rekao je Đokić.

On je dodao da svojim izabranicima želi da nastave ovakve uspehe i u seniorskim selekcijama.

- Oni su pre svega sjajni ljudi, pa onda igrači. Bilo je svega, ali istrajali smo i presrećni smo zbog velikog uspeha - poručio je Đokić.

Tanjug
Timski uspeh: Dragan Đilas

Predsednik KSS Đilas čestitao je celoj ekipi na osvojenom zlatu i blistavom uspehu.

- Ovaj uspeh mnogo znači celoj Srbiji. To je i veliki uspeh ljudi iz klubova u kojima igrate. Želim da zahvalim svim ljudima koji su nam pomogli i radili sa mlađim selekcijama, posebno Draganu Tarlaću i Dejanu Bodirogi. Naši mladi neće tražiti nacionalne penzije poput mladih fudbalera, jer verujemo da će osvojiti i seniorsko prvensto - kazao je Đilas, dodajući kako očekuje da ovi momci napreduju iz godine u godinu.

- Nadam se da medaljama i sa seniorskom selekcijom. Pokazali ste da je ovo uspeh ekipe, imamo MVP ekipe, ali i sami ste rekli da je ovo timski uspeh - zaključio je Đilas.

Tanjug
Poslednja godina privedena na pravi način: Marko Gudurić

Najbolji igrač prvenstva (MVP) Marko Gudurić javno je zahvalio svim saigračima i stručnom štabu mlade državne reprezentacije.

- Ovo je rezultat timske igre, od prvog dana selektor je potencirao timsku igru. Zahvaljujući timu su i individualne nagrade za Nikolu Rebića i mene. Nikada ranije nismo bili kompletni i drago mi je što poslednju godinu u kojoj igramo zajedno privodimo na pravi način - rekao je Gudurić.

2024 © - Vesti online