Ponedeljak 20.07.2015.
22:22
Tanjug

Zlatni "orlići: Ne verujemo...

kss.rs
Mladi košarkaši doneli novo zlato Srbiji

Srbija je na šampionatu za igrače do 20 godina osvojila titulu na impresivan način, kao jedina neporažena ekipa i uz fantastičan niz od 10 pobeda zaredom. 

- Teško je sumirati utiske posle neprospavane noći. Osećaj je sjajan, mada mislim da još nismo svesni šta smo uradili i kakav uspeh smo ostvarili. Kroz ceo turnir smo disali kao jedan, bili kao jedna velika porodica. Tačno se znalo ko šta radi, bio je izuzetno izražen timski duh i mislim da nam je to donelo zlatnu medalju - rekao je Rebić za sajt Crvene zvezde. 

On je istakao da je državni tim u svakom meču imao po nekoliko raspoloženih igrača i da je uvek neko drugi iskakao učinkom. 

- Uvek smo mogli da se oslonimo jedni na druge, bili smo fantastičan kolektiv i to nas je dovelo do trijumfa. Ovo je zaista vrhunski rezultat, u žestokoj konkurenciji bez poraza okončati turnir dokaz je velikog kvaliteta koji posedujemo i sjajne pripreme za šampionat. Moram da kažem da je bilo jako teško, meč protiv Litvanije u čevrtfinalu možda i najteži, jer smo bili svesni šta on nosi. Međutim, videli smo kako nas posmatraju sve ostale reprezentacije, kao da se kod svakog našeg protivnika mogao videti strah na zagrevanju i to smo koristili. Bili smo puni samopuzdanja - naveo je Rebić, kome je ovo treća medalja na evropskim šampionatima, ali najsjanija, pošto u svojoj riznici ima bronzu sa mladima iz 2014. i bronzu sa juniorima iz 2012. godine. 

O izboru u idealnu petorku šampionata Rebić je skromno kazao da želi prvo da čestita Marku Guduriću na MVP priznanju. 

- Bez dobrih saigrača i kvalitetne ekipe sigurno ne bih bio u poziciji da budem u idealnoj petorci. Imao sam sjajnu podršku od svih saigrača, bilo je milina igrati sa takvim momcima. Čak šestorica igrača iz ove selekcije su iz Zvezdinog pogona i to je svakako velika stvar, sve ovo će nam svima mnogo značiti u nastavku karijere. Nadam se da će ovo biti samo usputna stanica, narednih par dana ćemo iskoristiti za slavlje i odmor, a onda krećemo sa još jačim radom da se polako pripremamo za narednu sezonu - zaključio je Rebić. 

Marko Tejić, koji u finalu protiv Španije nije igrao zbog povrede, složio se da je činjenica da Zvezda ima šest igrača u ovoj reprezentaciji pravo bogatstvo za klub. Pored njega, Rebića i Kaplanovića, koji su prvotimci crveno-belih, Gudurić, Apić i Davidovac su iz Zvezdinog razvojnog tima FMP-a. 

- Bilo mi je mnogo teško da gledam utakmicu. Nisam bio u prilici da pomognem saigračima i to mi je teško palo, ali šta je tu je. Zlato je oko vrata i to je najvažnije. Što se tiče moje povrede, više pojedinosti će biti poznato u utorak posle detaljnih pregleda - rekao je Tejić i istakao da je presrećan. 

- Osećaj je neverovatan. Još nisam svestan da sam šampion Evrope i samo kad pomislim na to deluje mi neverovatno - poručio je mladi košarkaš. 

Đorđe Kaplanović je potvrdio da su reprezentativci slavili fantastičan uspeh do ranih jutarnjih časova.  

- Prvo smo bili u jednom klubu sa svim ostalim reprezentacijama, a posle smo nastavili sami u drugom noćnom klubu. I u ponedeljak ćemo u Beogradu nastaviti sa slavljem - rekao je Kaplanović za klupski sajt i dodao da je neopisiv osećaj pobediti Španiju u finalu.  

- Tek ćemo postati svesni šta smo uradili kada prođe nekoliko dana i kada dođemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha u svakoj utakmici od početka prvenstva i nismo odustajali kada je bilo teško. Bili smo najbolji i zasluženo smo prvaci Evrope. Ovaj trofej je za naš narod, a ja ga posvećujem mojoj Jagodini i svim Jagodincima - zaključio je Kaplanović. 

Mladi košarkaši Srbije u finalu EP pobedili Španiju sa 70:64.

2024 © - Vesti online