Ponedeljak 20.07.2015.
20:32
Srna

Dodik: Istragu o napadu na Vučića treba da vode Srpska i Srbija

Tanjug
Niko neće odgovarati ako Sarajevo bude sprovodilo istragu: Milorad Dodik

-  Republika Srpska je preduzela žestoku akciju da ispita događaj, kada budemo imali kritični nivo informacija, pojaviće se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine koje će to preuzeti, umrtviti i od toga ništa neće biti - rekao je Dodik za RTS.

On je podsetio da ni Predsedništvo, ni Savet ministara BiH nisu kvalifikovali ovaj događaj u Potočarima, već da je bilo samo pojedinačnih izjava.

Povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je garantovao bezbednost premijeru Srbije u Potočarima, da žali zbog napada na Vučića, Dodik smatra da Izetbegović žali što se to nije odigralo do kraja, da Vučić bude linčovan.

- Jedan broj ljudi instruisan i motivisan potrebom da linčuje i ubije Vučića, krenuo je u stampedu, a Vučić bi da nije izvučen sigurno bio zgažen ili bi završio sa smrtnim posledicama - rekao je Dodik i podsetio da je Izetbegović ocenio da je to bilo spontano i da se nije moglo reagovati.

Dodik je podsetio da je ranije bio u Potočarima i odao počast žrtvama, a da je sve pre i posle politizacija tog događaja u kome bošnjačka elita i politička struktura iz Sarajeva pokušavaju da komercijalizuju taj događaj.

- To se pokazalo i ne samo ove godine nego i ranijih godina i ja nisam hteo da budem deo toga i da doprinesem toj propagandi i politizaciji - naveo je Dodik i dodao da je spreman da odvoji ono što je problem žrtava i zločina od onoga što je politizacija i želja za satanizacijom jednog naroda.

2024 © - Vesti online