Utorak 21.07.2015.
08:54
S. Đurić - Vesti

Jelena Đoković dama od stila

Reuters
Povale: Jelena Đoković i Ana Vintur

Uvek obučena svedeno, bez preteranih detalja Jelena je uspela da očara čak i strogu Anu Vintur, urednicu američkog izdanja modnog magazina "Vog", od čijeg modnog suda strepe i najpoznatije svetske lepotice i holivudske zvezde.

Ana ne krije da je oduševljena stilom gospođe Đoković. Ona je Jeleni pre nekoliko godina posvetila čak tri strane u "Vogu", a Jelena je opisana kao lepa, nežna, decentna, graciozna, elegantna, nenametljiva i uvek perfektno obučena, čak i kada je odevena u potpuno ležernom stilu dok je u šetnji sa sinom Stefanom.

Da je miljenica svetskog džet-seta govori i činjenica da i kreatorka Dona Karan gaji velike simpatije prema Jeleni i misli da je ona sama po sebi devojka od stila. Jelena se uvek rukovodi pravilom "manje je više", pa bira jednostavne, ali efektne haljine, nikada nema previše šminke ili nakita.

- Skoro da nemam vremena za šoping. Poznati za medije uvek govore o automobilima, odeći i nakitu, ali to nije ništa u poređenju sa šansom da ujedinite ljude i pomognete siromašnoj deci u Srbiji - rekla je Jelena, koja je na čelu humanitarne Fondacije "Novak Đoković".

Voditeljka Jovana Joksimović poznata je kao dama od stila, dok je manekenka Ivana Kukrić sve što je naučila u modnoj industriji primenila na sopstveni stil.

- Ne pratim slepo trendove iako sam u modnom poslu, gde to ne mogu da zaobiđem. Zapravo, pre bih rekla da nekad teram inat stilistima, jer ne mogu da me nagovore na neku trendi odevnu kombinaciju ako nije po mom ukusu. Volim svašta da nosim, od glamuroznih haljina do starki i običnih majica, a sve zavisi od trenutka i mesta gde se nalazim - rekla je u jednom intervjuu Ivana, koja živi i radi u Americi.

Lepa sa malo para

Beograđanka Jelena Višnjić, modna blogerka, našla se prošle godine u američkom časopisu "Veniti fer", i to na listi najbolje odevenih žena na svetu.
- Iz 'Veniti fera' su mi rekli da sam odabrana zbog držanja i zanimljive kombinacije - rekla je Jelena.
Kada se pogledaju kombinacije na njenom blogu Diotima, neko bi pomislio da je za garderobu odvaja mnogo novca. Ipak, stil nema cenu. Odeću bira po osećaju i za malo para.

Srpskim manekenkama očaran je i italijanski modni mag Renato Balestra, koji je čest gost Beograda.

- Volim srpske manekenke jer su oličenje prave žene - rekao je Renato Balestra.

Jeleni Karleuši kada je u pitanju stil tu nema greške, pa se pre nekoliko meseci našla na stranicama stranih medija, kada je Kim Kardašijan iskopirala srpsku pevačicu.

- Mrzim praćenje trendova po svaku cenu, što će vam reći svaka osoba od stila. Volim da prilagodim trend sebi, svom ukusu i telu. Kupujem stihijski, po osećaju, volim određene dizajnere u čijim se kreacijama osećam posebno i drugačije. Mrzim uniformisanost bilo koje vrste i ne plašim se igranja modnim detaljima - rekla je Karleuša.



 

2024 © - Vesti online