Utorak 21.07.2015.
07:39
B. S. - Vesti

Neka bude kako narod kaže

endthelie.com/Arhiva
U Crnoj Gori ne jenjava otpor učlanjenju u NATO

Još nema konkretnih reakcija ni iz redova opozicije, koja je od početka nepokolebljivo za crnogorsku neutralnost, odnosno za to da odluku o tako važnom, sudbinskom pitanju države i naroda mora doneti narod -da se o tome neminovno mora odlučivati na referendumu.

U opoziciji smatraju da je i ova najnovija, najdrastičnija akcija Partije rada došla kao posledica beskrupulozne kampanje vladajuće partije Mila Đukanovića i njegovih koalicionih partnera, koji ovih dana ne biraju sredstva da dokažu kako u Crnoj Gori, bajagi, ubrzano raste broj pristalica NATO.

Nedavno je, recimo, objavljen rezultat tobožnjeg najnovijeg proveravanja raspoloženja javnog mnjenja po kojem se broj pristalica NATO-a, tobož, ozbiljno primakao natpolovičnoj većini.

Time se očigledno priprema teren i želi pravdati naum da se o ulasku u NATO odluči voljom poslaničke većine u parlamentu, a ne voljom građana na referendumu.

- Više puta sam u javnim istupima rekao da odluka o članstvu Crne Gore u NATO treba da bude odluka crnogorskog naroda, ali, kako mi se čini, uz korišćenje demokratskih procedura koje predviđaju uzimanje u obzir mišljenja stanovništva umesto da to bude učinjeno preko administrativnih i drugih, recimo parlamentarnih odluka - kazao je juče odlazeći ruski ambasador u Crnoj Gori Andrej Nesterenko, komentarišući najnoviju kampanju za i protiv NATO-a u Crnoj Gori.

Uvek protiv okupatora

Iz Partije rada navode da je priključivanje NATO-u protivno interesima naroda Crne Gore. Ističu i da je narod Crne Gore tokom svoje istorije uvek bio protiv okupatorske čizme. Napominju da se ova propagandna akcija izvodi i s ciljem jačanja Balkanskog pokreta otpora.
"Lepljene su nalepnice, plakati, šireni transparenti, vršeno je grafitiranje, a zapaljena je i zastava NATO", kažu u Partiji rada.






 

2024 © - Vesti online