Ponedeljak 20.07.2015.
13:41
Tanjug

Teroristički napad u Turskoj: 27 mrtvih, više od 100 ranjenih

Reuters
Jezive scene iz Suruča: 27 mrtvih i više od 100 povređenih u eksploziji

Još nije poznat uzrok eksplozije u gradu koji je udaljen oko deset kilometara od sirijskog grada Kobani, prenose mediji.

Francuska agencija AFP, međutim, navodi da su neki mediji objavili da je uzrok nesreće bomba, a pojedini komentatori rekli da su eksploziju izazvali džihadisti Islamske države.

- Ukoliko je Islamska država ovo učinila, ona se neće zaustaviti na Suruču. Uskoro bi mogli da završimo kao Sirija - rekao je Muhsin Kizikaja, poslanik vladajuće stranke AKP.

Na televizijskim snimcima prikazana su tela ispod drveća.

- Video sam više od 20 tela. Mislim da je ranjenih oko 50. Još ih unose u kola Hitne pomoći. Bila je to velika eksplozija, sve nas je potreslo - rekao je jedan očevidac Rojtersu.

Privatna turska novinska agencija DHA prenela je da se eksplozija dogodila dok je jedna politička grupa davala izjavu novinarima o rekonstrukciji Kobanija.

U novinskim izveštajima se navodi da se u trenutku napada u kulturnom centru nalazilo oko 300 pripadnika Saveza socijalističke omladine koji su se spremali da otputuju u Kobani da pomognu u njegovoj obnovi.

U sirijskom gradu Kobani odvijaju se žestoki sukobi između Kurda i pripadnika Islamske države, podseća AP.

U Suruču se nalazi jedan od najvećih izbegličkih kampova u kojem je trenutno smešteno oko 35.000 izbeglica iz Sirije.

2024 © - Vesti online