Ponedeljak 20.07.2015.
09:24
telegraf.rs

Niste spavali noćas, a čeka vas gomila obaveza?

soshable.com
Ništa strašno ako vam se ovo dogodi u vašem stanu, ali neće valjati ako vas u ovoj pozi zatekne šef

Naučnici kažu da postoje jednostavni trikovi da pregurate dan, a da niko ne primeti da niste spavali.

Da li da pritisnemo “snooze” na telefonu?

Većina ljudi, ako nisu imali dovoljno sna tokom noći, pritisnuće čuveno “snooze” dugme i pokušati da se odmore još malo.

Međutim, naučnici kažu da to nije dobra ideja. Umesto da to dragoceno vreme iskoristite da se razbudite, bacate ga na pokušaj sna koji je lošeg kvaliteta i neće vam pomoći da se odmorite.

Tuširanje

Ovo će svakako pomoći, pa gledajte da ne preskočite.

Doručak

Vodite računa da doručkujete u roku od jednog sata nakon što ste ustali iz kreveta. Treba znati i to da će nas slatka hrana, bogata ugljenim hidratima, brzo podići, ali samo da bismo kasnije ponovo klonuli. Zato treba jesti hranu bogatu proteinima i zdravim mastima.

Kafa

Ako pijete kafu, treba da je popijete ujutru, ali ne više od jedne šoljice. Tako nećete potrošiti preporučeni dnevni unos kafe prebrzo. Takođe, ako možete da izdržite, sačekajte i popijte kafu tek kasnije. Biće delotvornija.

Vežbanje

Da li će pomoći ako provežbamo ujutru nakon neprospavane noći? To pre svega zavisi od toga da li ste dobro spavali prethodnih noći i da li redovno vežbate. Ako je to slučaj, onda će vam svakako pmoći da provežbate, ali ako ne vežbate redovno i niste danima spavali kako treba, postići ćete kontraefekat.

2024 © - Vesti online