Sreda 05.05.2010.
19:58 >> 20:31h
Tanjug

90 godina Vojno obaveštajne agencije

Dragan Vladisavljević


Posle devedest godina VOA je savremena organizacija čije pripadnike odlikuje profesionalizam, obrazovanje, stručnost i motivacija, izjavio je zastupnik direktora VOA brigadni general Dragan Vladisavljević.


General Vladisavljević je na prijemu istakao da su u proteklih godinu dana postignuti dobri rezultati i da će pripadnici VOA u narednom periodu, uz maksimalno profesionalno angažovanje, nastojati da na najbolji način realizuju zadatke i doprinesu bezbednosti Srbije.

"Kao moderna spoljnoobaveštajna služba Ministarstva odbrane i Srbije, VOA vrši obaveštajnu funkciju za potrebe sistema odbrane naše drzave", rekao je general.
Vladisavljević je dodao i da pored toga, preko mreže izaslanstva odbrane VOA doprinosi jačanju bilateralne vojne saradnje i predstavljanju Vojske Srbije i države u inostranstvu.


General Vladisavljević je podsetio da VOA obeležava svoj dan - 6. maj u znak sećanja na isti datum iz 1920. kada je stupila na snagu Uredba kojom je u sastavu Đeneralštaba kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca osnovano Obaveštajno odelenje.

2024 © - Vesti online