Nedelja 19.07.2015.
13:42
Vestionline

Balkan je uvek bio osetljiv, Hrvatsku čeka teška kazna kao opomena svima

Reuters
Sramota sa "Poljuda"

- Prema mom dosadašnjem iskustvu kao sudije CAS-a (Sud za sportsku arbitražu u Lozani), očekujem jaku i veliku sankciju koja će imati za cilj ne samo kažnjavanje odgovornih za incident, već i da budu efekt upozorenja svim klubovima i savezima, kao i masama navijača - rekao je Kolantuoni za "Al Džaziru".

- Sigurno će, bez obzira donese li UUEFA oštru kaznu, ili neku poput dugih zabrana igranja na nekim terenima, biti puno žalbi i rasprava. Međutim, moramo svi da budemo svesni da nijedna od sankcija neće izgledati kao nepoštena ili disproporcionalna u svetlu hitnosti UEFA i nacionalnih saveza da izbore sigurnost i obrane sportske principe - rekao je Kolantuoni koji smatra i kako će BiH biti oštro kažnjena zbog rasističkog ponašanja svojih navijača na utakmici s Izraelom.

- Balkan je uvek kroz istoriju bio osetljivo područje, posebno kada se gleda socijalna tematika. Nažalost, zbog toga je nasilje na javnim mestima čest problem. Fudbal refleksuje društvenu nestabilnost, a primer toga je globalni problem sa huliganima - pojasnio je Kolantuoni. 

2024 © - Vesti online