Petak 17.07.2015.
19:50 >> 22:00h
Vestionline

Partizan "polupao" Metalac na startu prvenstva

Tanjug
Spreman za debi u prvenstvenom duelu: Abubakar Oumaru

Tim Zorana Milinkovića lako je izašao na kraj sa gostima iz Gornjeg Milanovca. Crno-beli su mnogo lakše nego protiv Dile Gori probili odbranu Metalca, već posle prvih 45 minuta imali su tri gola prednosti, a u nastavku su lako završili posao.

Strelci za "parni valjak" bili su Andrija Živković u 16. minutu, Abubakar Oumaru u 21., Valerij Božinov u 31. i Saša Ilić u dva minuta pre kraja meča.

Posebno je dobar bio Valerij Božinov, koji se na debiju pre tri dana nije video. Bugarski internacionalac bio je sjajan, asistirao je kod prva dva gola, postigao je treći i najavio odličnu sezonu u dresu Partizana. 

Partizan sada očekuje put u Gruziju na revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Dila Gori. 

PARTIZAN: Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov.

METALAC: Belić, Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić, Panić, Dimitrijević, Bukorac, Mladenović, Merdović, D. Đenić. 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Kraj utakmice.

90+2. minut - GOOOOL!!! Partizan vodi 4:0, strelac Saša Ilić. Krunisao je kapiten dobru akciju Nikole Trujića.

90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena.
87. minut - Odlična šansa za Partizan, prepoznatljiva akcija Miroslava Vulićevića: sjajan centaršut na drugu stativu, tu je bio Valerij Božinov, šutirao je glavom na drugu stativu, ali je lopta prošla zamalo pored okvira gola.
83. minut - Dubinski pas ka Milovanoviću, ali golman Partizana Živković izlazi s linije i hvata loptu.
77. minut - Vladimir Otašević šutira pored gola.
75. minut - Debituje Nikola Trujić za Partizan. Ušao je u igru umesto Živkovića. Iako je ponikao u Humskoj, zaobilaznim putem je stigao do prvog tima crno-belih.
72. minut - Izvanredna akcija Partizana u režiji Živkovića, Brašanca i Božinova, ali je završni pas Bugarina zaustavljen.
68. minut - Zapretio je Dejan Đenić, sa 27-28 metara je raspalio po lopti, koja je fijuknula pored stative gola Partizana.
66. minut - Najbolja akcija Partizana u drugom poluvremenu. Sjajno je Vulićević prošao po desnoj strani, zalomio unutra, dodao do Babovića, koji je šutirao tik pored stative.
65. minut - Abubakar Oumaru izlazi iz igre uz salvu ovacija, a na terenu je Saša Ilić.
59. minut - Sjajna kontra Metalca, dva na dva i kardinalna greška Brkića kada je mogao da šutira sa desetak metara, jer je hteo da proigra saigrača na drugoj stativi, a u stvari je dodao štoperu Partizana Ćirkoviću.
55. minut - Sada lepa solo partitura Abubakara po levoj strani, ali slab centaršut.
54. minut - Prilika za Metalac, slobodan udarac sa 17 metara, ali Luka Merdović šutira po sredini gola.
51. minut - Solo akcija Mladenovića i šut sa 17 metara, ali visoko preko prečke.
46. minut - Počeo je drugi deo igre.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
44. minut - Dve velike šanse za crno-bele. Pokušao je Oumaru, a potom i Vulićević, ali samo korner. Potom i gol Božinova, ali je poništen zbog ofsajda.
38. minut - Dobra prilika za Metalac, Đenić je bio u šesnaestercu u šansi da šutira, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao Jevtović.

31. minut - GOOOOOL!!! Partizan vodi 3:0, strelac Valerij Božinov. Bugarinu nije bilo teško da sa pet metara savlada Belića, pošto mu je Darko Brašanac namestio loptu "na tacni".

29. minut - Ponovo je Božinov odigrao fantastičan pas u prazno, našao se Abu sam ispred golmana Metalca i nekako trapavo šutirao, visoko, pored stative.
25. minut - Dobra akcija Metalca, centaršut na Đenića, njegov skok i udarac odbranio je Živković, ali je onda sudija svirnuo i prekršaj napadaču gostiju.

21. minut - GOOOOOL!!! Partizan vodi 2:0, strelac Abubakar Oumaru. Kamerunac je pogodio na debiju, iskoristivši prepoznatljivu brzinu.

19. minut - Još jedna odlična akcija Partizana, Abubakar je odigrao povratnu loptu za Babovića, koji je šutirao sa osam-devet metara, ali ga je Sedlar blokirao.

16. minut - GOOOOOL!!! Partizan vodi 1:0, strelac Andrija Živković. Zlatni "orlić" krunisao je odličnu akciju Babovića i Božinova maestralnim driblingom i lako matirao Belića.

10. minut - Vulićević je centrirao, Nikodijević izbacio u korner. Ipak, bez problema po gol Metalca.
6. minut - Dobra akcija koju je pokrenuo Jevtović, kombinovali su potom Babović i Živković, ali je usledio loš centaršut ka Abubakaru.
4. minut - Probao je Babović da reprizira situaciju sa meča protiv Dile Gori, da ponovo pogodi iz slobodnog udarca, ali je njegov šut stigao samo do živog zida.
1. minut - Utakmica je počela. Odmah na startu prilika za goste, ali je Živković zaustavio opasan šut Bukorca sa 20 metara.
2024 © - Vesti online