Sreda 05.05.2010.
17:41
Tanjug

Avaz: Istraga protiv Milorada Dodika

Taj tim bi, navodno, uskoro trebao da intenzivirati istragu o Dodikovom slučaju, koji se našao u pravnom vakuumu nakon odlaska stranih tužilaca.

Milorad Dodik
 


Dodik i ostali, kako navodi sarajevski list, terete se da su prilikom izgradnje Administrativnog centra RS i autoputa Gradiška - Banjaluka oštetili entitetski budžet za 115 miliona maraka. Istraga u ovom slučaju otvorena je polovinom maja prošle godine na osnovu krivične prijave SIPA od 17. februara.

Dodik  je izjavio da ne zna ko stoji iza spekulacija o formiranju specijalnog tima Tužilaštva BiH u vezi sa navodnim nezakonitostima tokom izgradnje zgrade Vlade RS.


"Vlada ne zna ko spekuliše, niti je zanima i to je davno stavljeno ad akta. Ali, uvereni smo da iza toga stoji jedna grupa stranaca, koja kreira i određuje dinamiku. Nije slučajno što se sada reaktivira ta vrsta priče, iako za nju nema dokaza", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.


On je kazao da sama činjencia da je Tužilaštvo BiH oko godinu i po dana ispitivalo aktuelnu vladu i nije našlo nikakve dokaze govori kakav je to bio promašaj.


"Mi se ne bavimo tim pitanjem, ali je očigledno da se bave drugi. To su spekulacije od početka", rekao je Dodik, dodajući da te institucije sigurno ne bi oklevale da podignu optužnicu da su našle dokaze o počinjenom kriminalu. Nisu našli i sada ne znaju šta da s tim urade. Odavno me to ne interesuje", dodao je premijer.

2024 © - Vesti online