Petak 17.07.2015.
13:58
Tanjug

"Orić, prerušen, huškao masu na Vučića"

Fonet/AP
Prema informacijama iz Sarajeva Orić bio jedanod organizatora incidenta u Potočarima

Navodeći da se uvek pred velike odluke konsultuje i razgovara s rukovodstvom Srbije, što je bio slučaj i danas u Beogradu, Dodik je na konferenciji za novinare s premijerom Srbije rekao da jedino što je u Potočarima bilo spontano jeste "spontani linč i edukovanje mase da se izvrši atentat".

- Policija RS radi na tom slučaju - dodao je - ali iz Federacije hoće da preuzmu sve i oduzmu nadležnost i u tom smislu kaže da je samo jedan u nizu slučajeva koji pokazuje kako se to tamo radi, a s namerom da se sve premesti na nivo BiH, što je, urađeno i sa Naserom Orićem - rekao je Dodik.

Prema informacijama koje stižu i iz Sarajeva, kako je rekao, Orić je prisustvovao komemoraciji, bio prerušen i podstrekivao je masu na nerede.


Zbog svega toga, smatra Dodik, Izetbegović ne može da govori o politici pomirenja, jer "on želi da ukine RS i stvori BiH po odredbama islamske deklaracije njegovog oca Alije Izetbegovića".

Kako je rekao, Vučić je došao u Srebrenicu, pružio ruku pomirenja, pokazao ličnu odgovornost državnika, a uzvraćeno mu je tako što mu nije garantovana bezbednost.

On smatra i da je događaj u Potočarima politizovan čemu je, smatra, dokaz i i to što je reis Kavazović, koji to nije znao, pokušao da smiri "razularenu masu".

Dodiku je najbolji utisak ostavila pozitivna reakcija "Majki Srebrenice", a napad na Vučića u RS je, kako kaže, doživljen kao napad na "svog premijera i institucije".

2024 © - Vesti online