Petak 17.07.2015.
13:43
Tanjug

Dačić "ukinuo" suverenitet Slovenije

Tanjug
Slovenija popustila pod pritiskom Dačića

- Teško je zamisliti da ministar spoljnih poslova jedne zemlje može da izdejstvuje da druga zemlja odluči da njeni vojni avioni ne polete i da deset članova Počasne garde ostanu u vojnim barakama - ističe list u komentaru na prvoj strani.

U tekstu pod naslovom "Spuštanje suvereniteta" se dodaje da se upravo to dogodilo u Sloveniji nakon intervencije srskog šefa diplomatije Ivice Dačića.

Ljubljanski dnevnik se pita da li Slovenija čak uopšte ima spoljnu politiku, ili nju i dalje diktira Beograd kao i u vreme bivše Jugoslavije, prenosi slovenačka agencija STA.

- Popustivši pred Srbijom, Slovenija se ponizila u međunarodnoj zajednici - navodi "Delo".

Jedino preostalo pitanje glasi da li je Dačić zapretio Sloveniji, ili je od nje zatražio da otkaže učešće na paradi koja je zakazana za 4. avgust u Zagrebu, navodi STA.

- Najnoviji "salto mortale" Slovenije bi možda i mogao da bude shvaćen kada bi Srbija bila ključna zemlja za Ljubljanu, ali podaci pokazuju da je Hrvatska mnogo značajnija, pogotovu kad je reč o poslovanju, pored toga što je sused Slovenije i sa njom deli članstvo u EU i NATO  -zaključuje slovenačka agencija.

2024 © - Vesti online