Sreda 05.05.2010.
16:40
Tanjug

Jenjava ljubav prema Kosorovoj

Josipovićeva popularnost je od inauguracije, u februaru, udvostručena, a Kosorove je pala sa 21,5 u janura na 9,5 odsto u aprilu. Smatra se da je na to uticala najava nepopularnih ekonomskih mera. Popularnost Josipovića nije pala ni posle govora u Parlamentu BiH, koji je naišao na žestoke kritike vladajućih stranaka.

Opada joj popularnost: Jadranka Kosor
 


Posle Josipovića i Kosorove po popularnosti slede šef opozicione socijaldemokratske partije Zoran Milanović, funkcionerka Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić, bivši predsednik Stjepan Mesić.


Bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader, deset meseci nakon ostavke i četiri meseca nakon neuspešnog stranačkog puča i dalje je najnegativniji političar. Na drugom mestu su "svi političari", na trećem Kosorova, a iza nje Zoran Milanović.


Dok je pre tri meseca podrška vladi bila 57,1 odsto, sada rad vlade podržava 36,1 odsto ispitanih, uz ocenu 2,78. Kada je reč o strankama, po popularnosti vodi SDP sa 30,8 odsto, a slede HDZ sa 23,4 odsto, HNS sa šest i Hrvatska seljačka stranka sa 4,9 odsto. Ostale stranke ne prelaze tri odsto glasova.


U aprilu je zabeležena većinska podrška ulasku Hrvatske u EU (51,1 odsto), dok je protiv članstva u Uniji bilo 39 odsto anketiranih.

2024 © - Vesti online