Petak 17.07.2015.
08:44 >> 11:05h
Tanjug

Požar u stanu glumca: Sestra poginula, on i majka teško povređeni

M. Karović
Glumac Narodnog pozorišta Ljubivoje Tadić

U požaru je poginula M. T. (57), a glumac Ljubivoje Tadić i njegova majka, koji su takođe živeli u stanu prevezeni su u Urgentni centar.

Glumac je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena, nalazi se na odeljenju plastične hirurgije, a njegova majka je u teškom stanju.

Kako je rekla portparolka Hitne pomoći, Nada Macura, žena stara oko 70 godina bila je bez svesti i sa opekotinama lica, podlaktica i šaka. Ona je prevezena na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra. Muškarac je zadobio opekotine lica i glave drugog i trećeg stepena, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra.

- Ljubivoje je pokušao da spase sestru iz požara i zbog toga je zadobio teške povrede. Pokušaćemo da njega i njegovu majku prebacimo na VMA sa kojim imamo saradnju, kako bi njih dvoje bili što bolje zdravstveno zbrinuti - rekao je Dejan Savić, vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta.

Nada Macura je rekla da je na licu mesta zbrinuta žena stara oko 45 godina koja je bila bez povreda.

- Gorela je cela zgrada - rekla je Macura i dodala da su na lice mesta stigle tri lekarske i jedna transportna ekipa.

- Svi smo odmah evakuisani nakon izbijanja požara, a vatra je brzo ugašena - rekao je za Blic komšija Branimir Pejović.

Prema rečima drugih komšija u zgradi bilo je mnogo dima i svi su se uplašili, ali su bili prijatno iznenađeni brzom i diskretnom reakcijom vatrogasaca.

2024 © - Vesti online