Četvrtak 16.07.2015.
18:48
Klix.ba

Izetbegović: Ujedinimo se protiv Dodika

Fonet/EPA
Izetbegović protiv Dodika

Predsednik SDA je rekao da je odluka Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH najopasniji čin destrukcije Dejtonskog sporazuma.

- Politika Milorada Dodika je prouzrokovala reformski zastoj u BiH, dovela do siromaštva građana i te građane vodi u konflikt. Svojom retorikom i delima Dodik decenijama destabilizuje BiH i koči njen napredak ka stabilnosti, prosperitetu u članstvu u EU - rekao je Izetbegović.

Prema njegovim rečima, Dodik već niz godina bezuspešno pokušava da ukine ili ograniči ovlašćenja Suda BiH na teritoriji RS.

- To radi jer se plaši da će jednog dana pred tim sudom morati da odgovara za kriminal i korupciju koji su počinjeni tokom njegove vladavine. Dodik proizvodi krize i sukobe da bi skrenuo pažnju sa teške ekonomske i socijalne situacije u kojoj se nalazi Republika Srpska. Činjenice govore da građani RS nisu živeli gore nego danas, a Dodikovi retrogradni potezi vode ih u još veću bedu i beznađe“, istakao je Dodik.

Njegova partija SDA je odlučna da preduzme sve ustavne i zakonske mere kako bi se zaštitio suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

- Pozivamo sve probosanske patriotske političke snage i aktere da stave u stranu međusobna rivalstva i da se zajednički suprostave političkom projektu Milorada Dodika - zaključio je Dodik.

2024 © - Vesti online