Sreda 15.07.2015.
09:58
Tanjug

Bodiroga: Možemo do zlata na Evrobasketu

Tanjug
Pucamo na visoko: Dejan Bodiroga

- Veliki rezultat koji se dogodio prošle godine na SP u Španiji dao je određenu dozu samopouzdanja svim igračima i stručnom štabu. Očekivanja su velika, mislim da imamo reprezentaciju koja može da se bori za medalju, zašto ne i najsjajniju, ali o tom potom. Tek treba da počnu pripreme, da vidimo u kakvom će  sastavu doći druge reprezentacije - rekao je Bodiroga novinarima u Trebinju na proslavi 10 godina od osnivanja košarkaškog kampa koji nosi njegovo ime. 

On je istakao da bi bilo lepo da reprezentacija Srbije uskoro poseti Trebinje i na taj način oduži se ovom gradu za sav doprinos koji je dao sprskoj košarci. 

- Bila bi velika stvar za Republiku Srpsku i Trebinje,  reprezentacija je bila i odigrala jednu utakmicu, doći će i ove godine. Trebinje je sportski grad, ljudi vape da gledaju nacionalni tim, to bi bio pun pogodak i trebalo bi razmišljati u tom pravcu - dodao je bivši potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije. 

Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 20. septembra u četiri zemlje - Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji. Srbija će igrati u grupi B u Berlinu zajedno sa Španijom, Turskom, Nemačkom, Italijom i Islandom.    

2024 © - Vesti online