Utorak 14.07.2015.
22:05
Tanjug

Vučić: Srbija je daleko od bankrota!

Tanjug
Možda ćemo pojedinačno da bankrotiramo, ali "Vučićeva Srbija" neće!

Vučić je na proslavi povodom obeležavanja Dana Vrnjačke Banje rekao da Srbija sa novcem nema problem, ali da ga neće ni uludo bacati.

On je obraćajući se čelnicima opštine, u tom smislu naveo da će imati još veću podršku države, ali da ona neće bacati novac niti u Vrnjačku Banju, niti bilo gde druge.

- Pokažite nam projekte, u njih ćemo da ulažemo - rekao je Vučić.

Kako je rekao, namera je da Vrnjačka Banja postane mondenski turistički centar i da dogodine već i pored zabeleženog rasta ove godine, udvostruči broj turista i noćenja.

Premijer je dodao da je za to potrebno da se razviju kapaciteti i da će država to pomoći, ali da su potrebnee dobre ideje i pravi projekti. On je pohvalio rukovodstvo opštine na energiji i agilnosti i dodao da ga ne zanima koje su stranke gde na vlasti već samo kako će izgledati banja i kako će izgledati Srbija.

Vučić je najavio da će bazen koji će se koristiti za Evropsko prventsvo u plivanju  najpre biti u beogradskoj Areni i da će nakon takmičenja biti izmešten u Vrnjačku Banju. U tom smislu on je rekao da će i aerodrom u Lađevcima biti brzo završen i da će se raditi na putnoj infrastrukturi.

- Uradite sve što je potrebno da Banja privuče neuporedivo veći broj turista nego danas - poručio je Vučić.

2024 © - Vesti online