Utorak 14.07.2015.
23:06
Tanjug

"Vučić dobio podršku svih - i međunarodne zajednice i suseda"

Tanjug
Najvažnije je da je Vučić bio u Potočarima: Moro

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara pred početak prijema u rezidenciji francuske ambasade povodom Dana pada Bastilje, rekla da je Francuska podržala predlog britanske rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN zato što je namera tog dokumenta bila podsticanje regionalnog pomirenja.

- A regionalno pomirenje počinje priznavanjem drama koje su se dogodile. Ali je onda bilo puno diskusije koja je udaljila debatu od početnih namera i suštine problema, i to je za žaljenje - navela je Moro i ukazala da je najvažnije ono što se dogodilo u Potočarima, a to je, kako je istakla, prisustvo premijera Vučica i pozitivan doček koji su mu tamo priredili gradonacelnik Srebrenice i udruženje majki Srebrenice.

- Napad na Vučića koji se dogodio osuđujem i žalim zbog toga. Danas mogu da konstatujem da je posle tog incidenta Vučić dobio podršku, ne samo međunarodne zajednice, već i, naročito, vlasti Hrvatske i BiH, što je još važnije jer pokazuje da postoji istinska volja za pomirenje, ne samo kod Vučića, već i kod ljudi u susednim zemjama - zaključila je francuska ambasadorka.

2024 © - Vesti online